Uzavírací stroj Nel se používá pro vlastní výrobu konzerv na základě vlastních receptů, ingrediencí a preferencí. Zavařovací stroj Nel umožňuje konzervovat maso, ryby, pokrmy, ovoce a zeleninu.
Proces konzervování potravin s téměř 200 letou tradicí
S konzervováním potravin k prodloužení jejich trvanlivosti zahájil Nicolar Appert v roce 1831, který jako první použil k tomuto účelu skleněné nádoby a proces pasterizace.
Po téměř 200 letech se tento způsob konzervování potravin stále praktikuje a většina z nás pravidelně nakupuje konzervy v podobě masných, rybích, ovocných, omáček atp.
Výhody konzervování potravin:
- Dlouhé trvanlivosti dosažené díky procesu konzervování potravin
- Proces konzervace nám umožňuje zachovat chuť a nutriční hodnotu našich produktů
- Konzervované potraviny jsou připraveny ke konzumaci ihned po otevření konzervy
- Jednoduché skladování konzervovaných potravin, které zabírá méně místa než čerstvé produkty
- Konzervování potravin nám umožňuje nakupovat větší množství výrobků za výhodné ceny bez rizika, že se před konzumací porouchají.
Jednoduchý a snadný způsob skladování potravin s dlouhou trvanlivostí
V mnoha domácnostech jsou konzervy strategickou zásobou potravin a díky dlouhé trvanlivosti a trvanlivosti jich využívá armáda, survivalisté a turisté.
V dnešní době také více dbáme na stravu a kvalitu potravin, které jíme, snažíme se vybírat kvalitní produkty s přírodním složením, bez umělých přísad a škodlivých konzervačních látek.
Příručka Nel na plechovku se používá pro vlastní výrobu konzerv na základě vlastních receptů, ingrediencí a preferencí.
Díky tomu můžeme pasterizovat přebytečné potraviny, zásobit se oblíbenými jídly a potraviny bezpečně skladovat.
Uzavíračka plechovek Nel, kterou nabízí prodejna Kolba.pl, je solidní a přesné zařízení
Manuální zavírač plechovky s pevným a chytrým designem o hmotnosti 8 kg vyrobený z kvalitních materiálů na profesionálních CNC soustruzích.
Uzavírací stroj NEL je pokryt odolným práškovým nátěrem , který je odolný vůči vysokým teplotám, vlhkosti, olejům a čistícím prostředkům, což usnadňuje udržování zařízení v čistotě.
Jednoduché a snadné ovládání stroje na zavírání plechovek Nel
Konstrukce zařízení je založena na pevné spodní základně připevněné k pracovní desce, která je vyrobena z hliníku, polyamidu a oceli. Stabilní montáž je rozhodující, když chceme rychle a přesně provést proces zavírání plechovek.
Dvojité ložiskové válečky zařízení jsou kaleny na 38-52 HRC, což zajišťuje hladký a spolehlivý chod.
Každý ruční zavírací stroj je pečlivě kalibrován a kvalita dvojitého jazýčku (zámkového klíče) je pečlivě kontrolována. Vyšetření se provádí pomocí speciálního mikroskopu (profiprojektor) pro analýzu dvojitého záhybu.
Uzavírací zařízení plechovky má systém rychlého pohybu, díky kterému jsme schopni plechovku uzavřít jedním pohybem páky.
Čas potřebný pro pevné uzavření jedné plechovky je pouhých 10 sekund. Zařízení je určeno k uzavírání plechovek o výšce 20-120 mm a průměru 52-99 mm.
Vlastnosti Nel lze přiblížit:
- Pevná konstrukce vyrobená pomocí CNC soustruhů
- Kvalita dvojitého překrytí se kontroluje pomocí profesionálního mikroskopu
- Doba uzavření plechovky je přibližně 10 sekund
- Výška podepřených plechovek: 20-120 mm a průměr 52-99 mm
- Práškové lakování odolné vůči vysokým teplotám, vlhkosti, olejům a čistícím prostředkům
- Hmotnost 8 kg
Jednoduchá příprava
Prvním krokem před zahájením výroby konzerv je dezinfekce plechovek. Dá se to provést vařením plechovky v horké vodě nebo namočením do 2% roztoku perostea.
Připravenou vložku dle vlastního receptu vložte do suché dózy tak, aby hladina náplně byla přibližně 1 cm pod okrajem dózy. Okraje plechovky očistěte papírovou utěrkou a poté plechovku přikryjte víkem.
Rychlá domácí výroba
Po přípravě plechovek (naplnění vložkou) jsme schopni konzervovat až 6 plechovek za minutu.
Naplněnou plechovku položíme na spodní podstavec, který je nasazen na speciálním svislém šroubu a přišroubujeme směrem nahoru k podstavci, který přitlačuje víčko uzavřené plechovky.
Plechovka se zavírá jedním plynulým pohybem pomocí páky umístěné na levé straně přístroje za současného otáčení horní páky, čímž se plechovka uvádí do pohybu kolem své osy.
Sterilizace plechovek
Prvek, který má největší vliv na trvanlivost připravených konzerv, je samozřejmě vhodná pasterizace. Správně konzervované potraviny lze skladovat až několik let , konzervy si zachovají plnou chuť a jsou bez bakterií.
Nejpopulárnější a nejjednodušší metodou, kterou můžeme provádět doma, je samozřejmě tyndalizace. Tento proces zahrnuje vaření konzervovaného jídla třikrát (každých 24 hodin).
Již při prvním vaření se zabije většina bakterií zodpovědných za kažení potravin. Ve druhém stadiu zničíme prožité bakterie, po třetím je jídlo prakticky sterilní.
První den tyndalizace vařte konzervu 3 hodiny, druhý den 2 hodiny a třetí den 1 hodinu. Po každém vaření by měly konzervy ztuhnout umístěním do studené vody. Během procesu je důležité dodržovat 24hodinové intervaly a po uvaření konzervy vytvrdnout.
Další informace
Hmotnost | 5 kg |
---|
Katalógové číslo: 258-164