Popis Tavič čokolády
S tímto tavičem čokolády můžete připravit ty nejlahodnější polevy, omáčky a čokolády. Tavič pracuje metodou bain marie, která umožňuje pomalé rozpouštění a zkapalňování čokolády. Teplota je nastavitelná v krocích po jednom stupni, aby se čokoláda roztala při požadované teplotě.
Tavič čokolády z nerezavějící oceli
Tento tavič čokolády je celý vyroben z nerezavějící oceli. To zabraňuje korozi a usnadňuje čištění taviče čokolády. Spotřebič má nádržku na vodu, kterou je třeba před rozpouštěním čokolády naplnit. Kromě toho je tento tavič čokolády vybaven 2 nádobami 1/3 GN s hloubkou 10 cm a příslušnými víčky. Ovládací panel je jednoduchý a sestává z tlačítka zapnutí/vypnutí a digitálního displeje, který umožňuje nastavit teplotu pomocí tlačítek se šipkami. Na boční straně tavičky čokolády se nacházejí dva odtoky. Spodní odtok je kohoutek pro vypouštění vody. Ten vám umožní rychle vypustit vodu z taviče čokolády bez rizika popálení rukou. Horní odtok je ventil pro vypouštění páry; tímto způsobem lze rychle vypouštět vytvořenou páru. Tím se také zabrání vzniku horkých výparů, když chcete ze spotřebiče vyjmout gastronádoby s čokoládou.
Jednoduché rozpouštění čokolády
Nejprve umístěte tavič čokolády na stabilní povrch s dostatečným prostorem kolem něj. Ujistěte se, že kohoutek pro vypouštění vody je zavřený a ventil pro vypouštění páry je otevřený. Naplňte zásobník na vodu a zajistěte, aby hladina vody zůstala mezi značkami minimum a maximum. Vložte gastronádoby do taviče čokolády a zapněte jej tlačítkem zapnutí/vypnutí. Pomocí tlačítek se šipkami nastavte správnou teplotu. Počkejte, až voda dosáhne požadované teploty, a vložte čokoládu do nádob. Počkejte, až se čokoláda rozpustí, a když je čokoláda dostatečně rozpuštěná, nádobu vyjměte. Při vyjímání nádoby vždy používejte ochranné rukavice, protože může být horká a mokrá od vody.
Konstantní teplota
Při rozpouštění čokolády vždy existuje riziko jejího spálení. Při tavení čokolády au bain marie je však proces tavení pozvolnější a nepřímý ohřev zabraňuje spálení čokolády. Teplota je nastavitelná od 3 do 412 °C a je snadno čitelná na digitálním displeji na přední straně tavičky čokolády. Musíte dávat pozor, aby se čokoláda nedostala do kontaktu s vodou, což by způsobilo její slepení. Nejdříve odstraňte přední nádobu, abyste zabránili padání kapek do druhé nádoby GN. Potřebujete nejprve zadní nádobu? Potom se ujistěte, že je víko umístěno na přední nádobě.
Čištění taviče čokolády
Díky pouzdru a příslušenství z nerezavějící oceli se tento tavič čokolády snadno čistí. Po použití přístroj vypněte a nechte jej dostatečně vychladnout. Nádoby GN můžete čistit teplou vodou a jemným čistícím prostředkem. Když tavička čokolády vychladne, zavřete ventil pro vypouštění páry. Ujistěte se, že je vypouštěcí hadice připojena k vodovodnímu kohoutku nebo umístěte tavič čokolády ke dřezu. Otevřete kohoutek pro vypouštění vody, abyste vypustili vodu z přístroje. Vnější část můžete otřít měkkým vlhkým hadříkem. Důkladně vysušte tavič čokolády a nádoby GN s víčky vložte zpět do přístroje.
Když chcete rovnoměrně rozpustit čokoládu, tento tavič čokolády je tou správnou volbou! Myslíte si, že tento tavič čokolády je příliš velký? Žádný problém, máme k dispozici několik modelů se stejně snadným použitím. Doplňte svou kuchyni o tento tavič čokolády!
Vlastnosti
- Povrchová úprava z nerezavějící oceli zabraňuje korozi
- Variabilní termostat 3 °C až 412 °C
- Konstantní teplota
- Vybavena vývodem vody a páry
Specifikace výrobku
- Čistá hmotnost: 7 kg
- Kapacita jedné GN nádoby: 5 kg čokolády
- Rozměry zařízení: Š41 x D49 x V17 cm
- 230V / 50Hz / 1 fáze 1500 W
Upozornění: Doporučuje se nenastavovat teplotu tohoto zařízení vyšší než 100 °C.
Včetně
- Dvě nádoby 1/3 GN (10 cm hluboké)
Další informace
| Hmotnost | 7 kg |
|---|
Katalógové číslo: 09374050















